Utställningar

Välkommen till våra utställningar – här flaggar vi för pågående utställningar och presenterar tidigare utställningar ur arkiven. Flera av de tidigare utställningarna kan vi uppleva på nytt, digitalt i 360°.

Klicka på bilderna för att komma till respektive utställning.

Parksoffor i tiden

Sommaren 2022 presenteras ett stycke parkhistoria på Kungliga Djurgården. I en utomhusutställning vid Hazeliusporten ses tio parksoffor genom tiderna, från 1800-tal till idag. Välkomna och varsågod och sitt.

Besök utställningen
Daisy Kronprinsessan Margareta

Vår nuvarande Kungs farmor var en dynamisk och folkkär kronprinsessa, en föregångare inom många områden som kom att påverka synen på kungligheter, in i våra dagar. Här kan du ta del av den uppskattade utställningen som berättade om hennes liv och gärningar.

Upptäck mer
Märta Måås-Fjetterström

Det blev publiksuccé när verken av Märta Måås-Fjetterström – Sveriges främsta textilkonstnär – ställdes ut i Rikssalen på Kungliga slottet. Här kan vi återuppleva utställningen med filmer, artiklar, bilder och inte minst: en virtuell tur i den tidigare utställningen!

Upptäck mer
1976–2015 Kungliga brudklänningar

Den populära utställningen Kungliga brudklänningar presenterade brudklänningar under fyra decennier, burna av fem kungliga brudar. Här kan vi återuppleva stämningen med bilder och filmer ur arkiven.

Upptäck mer

I tiden – Kungliga klockor under 400 år invigdes av Kungen den 22 januari 2016 på Kungliga slottet. Över 50 kungliga ur presenterades – flera av dem för första gången – från 1500-talet fram till våra dagar.

Upptäck mer
The Lilian Look

Kläder för en prinsessa – The Lilian Look är en tidigare visad utställning som här kan återupplevas med filmer, bilder och inte minst – ett digitalt besök!

Upptäck mer